torsdag den 31. januar 2013

Bakterier

Jeg har valgt at skrive noget om en sygdom som der hedder Salmonella. Salmonella findes også ude i naturen og i gødningen fra mange husdyr. Den bliver spredt fra gødning til andre dyr og derfra til slagterkroppe bagefter det kommer det i rå mælk og så til jord bagefter det går det i vand og afgrøder. Salmonella bliver også spredt fra høns til æg så kyllingen er allerrede smittet når den klækker. Mennesker kan også bliver smittet gennem de nævnte kilder som regel bliver de ramt gennem mad som er forurenet med bakterien.

Nogle af de måder som du kan undgå Salmonella er at du skal gennemstege hakket kød og fjerkræ. Du bør pasteuriserede eks æg til retter du ikke gennemvarmer og det er rigtig vigtigt at skylle grønsager grundigt så de er rene.

De ting der sker hvis du bliver ramt af Salmonella er at du får diarré og mavesmerter du har selvfølig feber  du får garanteret også hovedpine og måske kvalme men noget af det værste er at du kaster op. Du kan også risikerer at få tarmbetændelse.

 


 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar